De geschiedenis van De Proeverij

Van hobbybrouwer, midden jaren '80, heeft Guy Pirlot ondertussen een lange weg afgelegd. De Tripel, eerst in een grote pot van 10 liter, daarna in een zelfgemaakte installatie van 50 liter gebrouwen, wordt uiteindelijk gecommercialiseerd in 1998.

 

Het Kempisch Vuur stroomt vanaf september 2011 uit de brouwketels van Brouwerij Pirlot, waarnaast De Proeverij zich nu bevindt, hier in Zandhoven. In de eerste fase van de verbouwingen van een Kempisch langgevelhoeve werden de brouwzaal en het magazijn gerealiseerd. in de brouwzaal pronkt naast de brouwinstallatie een koperen destilleerketel, waarin diverse likeuren en destillaten gestookt worden.

In maart 2013 starten de werken van de tweede fase en wordt het proeflokaal De Proeverij een feit. De Proeverij biedt vanaf de eerste verdieping zicht op de brouwketels. 

 

Op 1 oktober 2017 namen Vinnie Michiels en Rebekka Van Mengsel, een jong en enthousiast koppel met een passie voor bieren en gastronomie, De Proeverij over. Met veel liefde en toewijding zijn ze aan dit avontuur begonnen. Ze willen van de Proeverij een echte, unieke belevenis maken, waarin vooral proeven en genieten centraal staan, maar bovenaf willen ze het levenswerk van Guy Pirlot voortzetten en zijn visie voortdragen.